dimecres, 24 de desembre del 2008

ultra-trail

De fa temps ja existeixen reptes amb característiques similars al GR10X. Les més populars són les travessies de resistència, com les de Matagalls-Montserrat o la Núria-Queralt a Catalunya, la Castelló-Sant Joan de Penyagolosa al País Valencià o el Hiru Haundiak al País Basc. Etc.

Amb diferent caràcter, però de nivell esportiu semblant, són les travessies de Carros de Foc, Cavalls del Vent, Porta del Cel... que recorren el Pirineu.

Als Alps nasqué l'Ultra-Trail du Mont-Blanc. Una cursa per muntanya que recorreix tres països en 166 kms i 9.400 m de desnivell. On participen més de dos mil persones. A Pirineus també hi ha ultra-trails com els de l'Aneto, d'Andorra i al vessant nord el Grand Raid du Pyrénnées.


La nostra proposta és repetir el repte de Juanan, i aconseguir recórrer el tram valencià del GR-10 en menys de 24 hores. El GR-10 Xtrem, l'Ultra-Trail de València.

Estem treballant en l'organització d'una prova de característiques semblants a les citades anteriorment, i en breu publicarem la data de cel·lebració.

2 comentaris:

Sergio ha dit...

Molts ànims si tireu endavant aquest Ultra-Trail. Seria una bona noticia. Si el tireu endavant, ací teniu a un participant ...

trescaire ha dit...

ja sabia jo que series el primer en apuntar-te, bandido!